معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی: توانمندسازی مدیران مدارس، گام اول کیفیت بخشی در مجموعه سماست

اولین نشست ویدئو کنفرانسی سیدمحمد بطحائی معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با مدیران مدارس سما سراسر کشور، عصر امروز در محل حوزه ستادی این سازمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سما، سیدمحمد بطحائی در آغاز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر دفاع مقدس و امام خمینی (ره)، ایام محرم حسینی را تسلیت گفت.
وی ضمن آرزوی سالی تحصیلی پر فروغ برای مجموعه نظام تعلیم و تربیت و عرض خسته نباشید به مدیران مدارس که بیشترین زحمت ها بر عهده شان هست، گفت:«فرصت را مغتنم شمردیم تا در روزهای پیش از آغاز سال تحصیلی جدید در خدمت شما عزیزان باشیم.گرد هم آمدیم تا برای مسائل و مشکلاتی که شما در صحنه اجرا با آن روبرو هستید، با همفکری یکدیگر رفع نماییم.»
معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر موضوع مهم و حیاتی ارتقاء کیفیت در مجموعه مراکز سما، گفت:«رویکرد اصلی ما در حوزه سما ارتقاء کیفیت است و این همان استقرار و پیاده سازی سند تحول بنیادین است. در سند تحول بنیادین مختصات گوناگون یک نظام آموزشی مطلوب در تراز انقلاب اسلامی ترسیم شده؛ که قطعا با همت شما همکاران عزیز و پشتیبانی که ما در ستاد و سازمان مرکزی از شما به عمل خواهیم آورد، اجرایی خواهد شد.»
وی نیروی انسانی را در میان عوامل مختلف تاثیر گذار بر کیفیت، به عنوان مهم ترین عامل برشمرد و افزود:« برای رسیدن به وضع مطلوب، داشتن نیروی انسانی شایسته، متعهد و متخصص در کنار عوامل، امکانات و تجهیزات، ضروری و لازم است. برای اینکه تحول اتفاق بیافتد و کیفیت کار مدارسمان بالا رود باید نیروی انسانی شایسته داشته باشیم که در حوزه نیروی انسانی گام اول و پله اول، مدیران مدارس هستند.»
وی با اشاره مجدد به توانمند سازی مدیران مدارس به عنوان استراتژی اول مجموعه سما برای ارتقا کیفیت، اظهار داشت:«مدیران مدارس سما باید مدیرانی متخصص، حرفه ای و توانمند در تمام زمینه ها باشند و تبدیل به الگویی برای سایرین شوند.»
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت کسب شایستگی ها، توانمندی ها و مهارت های جدید توسط مدیران مدارس، داشتن اختیارات لازم، متناسب با این توانمندی ها را از دیگر ضروریات برشمرد و افزود: «داشتن اختیارات شرط اصلی برای موفقیت یک مدیر است، از اینرو ما همزمان با ارتقاء توانمندی ها، اختیارات لازم را به مدیران نیز خواهیم داد.»
وی ادامه داد:«همه ما پشتیبان شما در مدارس هستیم. ما برای شما مسیر را هموار و موانع را برطرف می نماییم.»
معاون آموزش های عمومی و مهارتی با اشاره به تغییراتی که در روزهای اخیر در ساختار سازمانی این مجموعه اتفاق خواهد افتاد، از خیز بزرگ در مسیر جدید و هم راستا با تلاش گذشتگان خبر داد و گفت:« در این حرکت جدید شایستگی ها و توانمندی های مدیران می بایست ارتقا یابد، مدیران باید به صورت مستمر دوره های مهارت آموزی را بیاموزند و گواهینامه های مهارت را کسب کنند.»
سید محمد بطحائی خاطر نشان کرد:«مدیر مدرسه ای امکان استمرار خدمت در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و سما را خواهد داشت که گواهینامه های حرفه ای را کسب کرده باشد.»
وی گفت:«نظام پرداخت ها و  نظام انگیزشی ما، باید متناسب با شایستگی ها و عملکرد نیروی انسانی تغییر یابد.»
معاون آموزش های عمومی و مهارتی با تاکید بر نقش  مهم و حیاتی مدیران، یادآور شد:«مدیر مدرسه نماینده هیات امنا، هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده تام الاختیار مجموعه سما در مدارس هستند که می بایست فضای آرام و با نشاط علمی و فرهنگی در مدارس برای یادگیری ایجاد کنند. دانش آموزان باید در مدارس با رهبری مدیر مدرسه آرامش، همزیستی،همراهی و درک صحیح از مسائل اجتماعی، خانوادگی و فردی شان را تجربه کنند.»
سیدمحمد بطحائی ادامه داد:«مدارس سما باید در تمامی شهرها حرف اول را بزنند. تجربیات ارزشمند یاددهی و یادگیری آنها، مدیریت و روش های مدیریت مدارس سما باید الگویی برای سایرین باشد و همه اینها در گرو همت و تلاش مدیرانی با نشاط، سرزنده، پویا و خلاق است.»
وی خطاب به مدیران حاضر در جلسه گفت:«مدارس و دانش آموزان امانت هایی در دستان شما هستند که امنیت، سلامت جسمی و روحی، تغذیه فکری و آموزش آنها به دستان توانمند شما وابسته است.»
سید محمد بطحایی یکی از مولفه های موفقیت مدیران در مدارس را میزان اشتیاق دانش آموزان در هنگام ورود به مدرسه و علاقمندی شان نسبت به ماندگاری در آن دانست.

امنیت فضای مدرسه نکته مهمی بود که وی بارها به آن اشاره داشت و آن را در سراسر دنیا مقوله ای حایز اهیمت معرفی کرد و افزود:«امنیت و حفاظت از مدارس را جدی بگیرید، ورود و خروج افراد را با دقت کنترل نمایید، نگذارید افراد ناشناس براحتی و بی دلیل وارد حریم مدارس شوند؛ چرا که مخاطرات جدی با خود به همراه خواهد داشت.»
وی همچنین در سخنان خود از استقرار نظام کنترل کیفیت مدارس سما در آینده نزدیک سخن گفت و عنوان کرد :«با استقرار این نظام، پیشروی و یا پسروی مدارس در تمامی زمینه ها کنترل  و رتبه بندی خواهند شد. در این سیستم هر مدرسه با موقعیت پیشین خودش مورد مقایسه قرار خواهد گرفت.»
معاون آموزش های عمومی و مهارتی اصلی ترین بخش نظام تعلیم و تربیت بر اساس سند تحول بنیادین را، مدرسه معرفی کرد و گفت:«ما به عنوان پشتیبان در کنارتان هستیم تا شما وظایف تان را به نحو احسنت انجام دهید و نسبت به اختیاراتتان پاسخگو باشید.»
در ادامه سیدوحید معتمدی معاون فرهنگی و دانشجویی با آرزوی سالی پر از خیر و برکت برای تمامی دانش آموزان، نکاتی را خطاب به مدیران عنوان داشت.
معاون فرهنگی و دانشجویی نیز با تاکید بر نقش مهم مدیران مدارس در تمامی مسائل به ویژه مسائل فرهنگی، تربیتی و پرورشی گفت:«نگاه های همه جانبه ای که در سند تحول بنیادین ذکر شده است زیر نظر مدیران مدارس ساری و جاری خواهد بود .»
به کارگیری نیروی انسانی خلاق، توانمند و به روز در حوزه فعالیت های فرهنگی و پرورشی مدارس، اجرای بخشنامه شوراهای مربیان پرورشی، تاکید بر اجرای دقیق دستورالعمل آراستگی، شئون فرهنگی و اخلاقی در مراکز سما با توجه به هجمه فرهنگی دشمنان، اجرای دقیق طرح قدس و ارسال پیشنهادات و نقطه نظرات مدیران مدارس در خصوص اجرای شایسته تر آن، انجام دقیق ارزیابی های فرهنگی و اجرای طرح امین سما از جمله موضوعاتی بود که معاون فرهنگی و تربیتی در این جلسه به آن اشاره داشت.
حجت السلام معتمدی با اشاره به تاکیدات مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی و سما در خصوص ارتقاء کیفیت مدارس سما، ابراز امیدواری کرد که این تلاش ها با بهترین کیفیت به نتیجه خواهد رسید.